Sajtkarta
 
Café Glädjen
Fixarservice
Friskvård
Föreläsningar
Lunchcafé
Samtalsgrupper
Skaparkraft
Social lots
Väntjänst
Här är du: Hem / / Föreläsningar

Föreläsningar

Vår målsättning är att efter möjlighet och efterfrågan anordna föreläsningar och kortare kurser. Det kan t ex vara en föreläsning kring jobbsökande när vi har många deltagare som är jobbsökande, eller kring hälsa och friskvård. Om föreläsningar är på gång så syns dessa förstås i kalendern!

Under hösten 2018 arrangeras en föreläsningsserie på temat hälsa för kropp och själ. Se nedan.

Föreläsningar för Kropp & Själ

hösten 2018

Torsdagar kl 10-12

Säffle Sjukhus, plan 6

Ingen kostnad eller föranmälan.

Alla medlemmar hjärtligt välkomna!

 

13 sep

Lennart Augustsson Mental Performance Coach

Självkänsla och Självförtroende genom Mental Träning

 

27 sep

Lennart Augustsson Mental Performance Coach

Självkänsla och Självförtroende genom Mental Träning, forts.

 

11 okt

Gert Ohlsson Författare, Terapeut, Riksspeleman mm

Stress och utbrändhet eller arbetsglädje och livslust?

 

25 okt

Frida Svensson Personlig tränare KMTi

Motivation till motion - Så påverkas din hälsa av fysisk aktivitet

 

8 nov

Anna Sundkvist Kräutner Andningsinstruktör och Samtalsterapeut

Medveten andning

 

22 nov

Erika Bergkvist Kommunikatör och Skribent mm, bl a egen blogg

Tagga ner! - En berättelse om en utmattning

 

6 dec

Per Ingemarsson Sjukgymnast och Ergonom KMTi

Ergonomi - Utifrån hur vår kropp fungerar och för att må bra

 

Presentation av höstens föreläsare

 


Anna Sundkvist Kräutner andningsinstruktör och samtalsterapeut


Att det är livsviktigt att andas kan vi nog alla vara överens om. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. Väldigt många andas idag på ett sätt som har stort utrymme för förbättringar. Vi överandas, håller andan, andas högt uppe i bröstet eller upplever att vi inte andas alls. Dessa andningsmönster utgör en stor stress för kroppen och leder till syrebrist och energibrist. Vilka hälsosamma effekter har då rätt andning? Förbättrade andningsvanor kan ha en positiv påverkan på många olika områden i vårt liv, exempelvis: Sömnproblem, stresshantering, oro och rädslor, fysisk träning mm. Anna driver sedan 2012 företaget ask4life som bl a erbjuder kurser i medveten andning.


 


Gert Ohlsson  författare och terapeut


Gert Ohlsson är en efterfrågad föreläsare med lång erfarenhet. Han har en spännande bakgrund som musiklärare, riksspelman, terapeut och författare. Han har skrivit boken "Brinnande eldsjäl eller utbränd?" och föreläser bl a om stress och arbetslust. Arbetsplatsmiljön - Privatlivet/Fritiden - Livserfarenheten. Det är viktigt att förstå värdet av individens eget ansvar för sin egen hälsa och att ta makten i sitt eget liv, istället för att ta på sig rollen som offer.


Gert varvar sina berättelser och historier med djupa och allvarliga resonemang om livet. Föreläsningen bygger på hans egen livserfarenhet, färgad av arbetsglädje, livslust och humor.


 


Erika Bergkvist kommunikatör och journalist/skribent


Psykisk ohälsa finns överallt. Inom alla yrken och alla samhällsklasser. I februari 2016 drabbades Erika Bergkvist av en utmattningsdepression som gjorde att hon fick pausa allt. Elitidrottandet, jobbet och fritiden. Erika ger tips på hur man får in vila i vardagen, om hur hon tog sig tillbaka till att jobba heltid igen, samt berättar om dålig självkänsla och om att aldrig bli som förut.


Erika är en dansant friidrottare med rötterna i de värmländska skogarna. Skriver allt från krönikor till böcker och blogginlägg. Brinner för svensk idrott, hade tänkt bli arkeolog men jobbar med kommunikation och kultur.


 


Lennart Augustsson handledare, coach och inspiratör


Föreläsningen kommer att ge en syn på hur vi fungerar idag och hur vi med enkla medel genom mental träning kan påverka oss själva till bättre självkänsla och självförtroende och att må bättre i våra liv. Lennart Augustsson har stor erfarenhet av att arbeta med mental träning bl a inom idrottsvärlden och företagsvärlden, individuellt såväl som för grupp. Allvarliga resonemang såväl som humor och skratt ingår i hans föreläsningar som ofta ger aha-upplevelser.


Lennart medverkar vid två föreläsningar vilket ger möjlighet att vid det andra tillfället återkoppla med egna tankar och funderingar.


 


Frida Svensson  Personlig tränare KMTi


Varför är så många människor i dagens samhälle allt för inaktiva och hur hittar man motivationen till en mer aktiv livsstil? Det här är en föreläsning där vi kommer att diskutera begreppet hälsa och dess innebörd för olika personer. Vi diskuterar hälsoläget i Sverige och hur fysisk aktivitet främjar vår hälsa såväl fysiskt som psykiskt. Under föreläsningen berör vi några olika typer av träning som styrketräning, rörlighetsträning och konditionsträning och går igenom vad som händer i kroppen vid de olika aktiviteterna. Att ta hand om sin hälsa är en investering på så många sätt, det gäller bara att hitta sin väg dit och sätta upp rimliga mål utifrån sina egna förutsättningar.


 


Per Ingemarsson Sjukgymnast och ergonom KMTi


Att anpassa miljön efter människans förutsättningar är den vanligaste definitionen på ordet ergonomi. Men ergonomi är så mycket mera. Föreläsningen utgår från hur vår kropp fungerar och hur vi skall sköta om den i vår vardag, på arbete och på fritid, för att må bra och få ett långt liv.