Sajtkarta
 
Informationsmaterial
Studiebesök
Tidigare litteratur
Här är du: Hem / / Tidigare litteratur

Tidigare litteratur

Inom RSMH Säffle har det tidigare skrivits flera böcker som på olika sätt beskriver vad psykisk hälsa och ohälsa handlar om. Det är medlemmar som delar med sig av sina egna erfarenheter av psykiska besvär och återhämtningsprocesser. Det är också böcker som mera allmänt belyser vad relationer innebär, söker ge livskunskap och skapa medvetenhet om vad som är viktigt i livet mm. Vi kan förmedla kontakter med författarna. LIVSKUNSKAP - ELL ER ATT VÅGA LEVA
av
Lennart Berg

200 kr

En självbiografi om att uppleva och överleva en svår psykos och därefter finna sin livsuppgift, men också en reflektion över den moderna människans livssituation. Boken innehåller övningar i att medvetandegöra vad vi värdesätter i livet. Livsfrågorna finns även på medföljande CD-skiva.

 

 

 

 

 

KEMISK LOBOTOMI
av Helen Niklasson

180 kr

Helens självbiografi om vägen genom en trasslig barndom som förde henne in i ett långt tablettmissbruk.

Helen: Jag genomgår en förändring som innebär en framtid utan tabletter. Jag vet att jag inte är ensam om min situation, det finns säkert många som känner igen sig, så till er säger jag: Ge inte upp utan försök hitta andra vägar.

 

 

 

 

 


 

 

GE LIVET EN CHANS
av en skrivarcirkel inom RSMH Säffle

200 kr

En bok om spelreglerna på vår vandring genom livet. Boken behöver inte läsas från pärm till pärm, varje sida ger möjlighet till reflektion över olika delar av vår verklighet.